Ceritera Insan Biasa

Sedikit coretan yang ingin aku kongsikan bersama..

Wednesday, March 31, 2010

~~~Kisah Benar Lagi~~~


Kisah ni benar-benar terjadi..Takut sangat-sangat..Patutlah penjara tu macam menyeramkan..huh!!!!!

Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu..Hanya boleh disebarkan pada orang-orang tertentu sahaja..Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil 'BILIK TERAKHIR'..Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup..Dinamakan 'BILIK TERAKHIR' adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terakhir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung.


Di 'BILIK TERAKHIR' inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka..Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula. Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung..


Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan 'BILIK TERAKHIR' itu..Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 1:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut.. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu..Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah 'BILIK TERAKHIR' itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri 'BILIK TERAKHIR' itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua..Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau- ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata, 'Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa ' ' Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa ' Ha Ha Ha Ha Ha ' Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa ... ' HEHEHEHEHEHEHEHE........ ......... ..... terima kasih kerana dengan kusyuknya anda membaca........ =)

P/S :- Saya pun terkena..So apa salahnya saya postkan kat sini..hahahahahaha..

4 comments:

punyala semangat baca..sambil amek feel seram..at first rasa cam ngarut..tapi layan gak sampai akhir ayat..wakenabeb..haha..apapun best3..
 
hehehe..sy pun tekena jgkla..just happy2 je kan..kalau nak byk lagi cite lawak joinla group "lawak jenaka" kt FB..sy pun amek dari situ..okla utk snyum sorg2 =)
 
ada eh?xtau pulak..baik2..jom happy2 kan diri..hip..hip..horrey!!
 
ade..so nnti searchla ek..byk citer best2 tapi ade gak yg lucah2 so hari2 ye =p