Ceritera Insan Biasa

Sedikit coretan yang ingin aku kongsikan bersama..

Sunday, November 15, 2009

~~~Assalamualaikum kawan-kawanku sayang..~~~

Wah..Lamanya aku tak menulis di blog aku..Rasa janggal pulak nak bercerita..Manalah tau orang dah tak nak baca lagi blog aku ni..Dah sedekad tak di'update'..hehehe..

Apa-apa pun ianya tidak melemahkan semangat aku untuk tetap bercerita tentang apa-apa jua pengalaman yang aku perolehi untuk kalian semua..Semoga ada sedikit ikhtibar yang kalian dapat perolehi..Insya ALLAH..

Ini adalah cerita terbaru aku untuk hari ini.

Siang tadi aku baru sahaja menjawab exam aku untuk paper yang ke-4 iaitu paper Consumer Behavior.Ada 2 paper lagi untuk aku tamatkan exam aku untuk semester ini.Biasanya aku akan menjawab exam aku sehinggalah masa tamat tapi tidak pada paper ini kerana hari ini juga ada sahabat aku yang akan menglangsungkan walimah urus..Oleh itu aku begitu semangat untuk menghadiri majlis tersebut =)

Alhamdulillah hari ini tercatat dalam sejarah SMIP (sekolah kesayanganku)dua orang pelajar SMIP melangsungkan perkahwinan..Mereka adalah saudari Siti Fauziah Bt. Miskan bersama saudara Iskandar..Mereka bercinta tak silap aku setelah tamat bersekolah di SMIP..sampai ke jinjang pelamin jugak cinta mereka ini..alhamdulillah..

Insya ALLAH minggu depan pula sahabat aku juga akan berkahwin..Kedua-dua mempelai juga merupakan pelajar SMIP dan juga kawan rapat aku iaitu saudara Hanafi B. Norza bersama saudari Fizura Bt. Zainal Abidin..Cinta mereka ini juga bermula dari tamatnya persekolahan..

Ada dikalangan sahabat-sahabat yang datang bertanya:

"Jei..ko bila lagi?"..

Dengan selamba aku menjawab:

"Kalau ikutkan hati aku nak je aku kahwin esok tapi tak sampai seru lagila" sambil aku tergelak..

Insya ALLAH jodoh itu ditangan TUHAN dan ada jodoh kita dengan seseorang Tuhan akan makbulkan =)

Insya ALLAH =)